top of page

EPILOG

Stig Mathiassen Norseman R-AF

Undertegnede med nord-europas bredeste glis etter å ha vært på flytur med Norseman R-AF Juni 2015. I dette "kontoret" har nok Helge hatt mange timer. Flyger ble jeg aldri, istedet valgte jeg å falle ut av fly 1400 ganger i en ti årsperiode. Men nå er kanskje ikke siste kapittel skrevet i den "flyger boken" :-)

Det har vært en fantastisk reise i tid og historie siden jeg startet på dette prosjektet våren 2013. Jeg har lært utrolig mye om våre landsmenns og Helges krigsinnsats under krigen. Jeg har brukt timer etter timer på nettet for å finne informasjon og sett igjennom tusener på tusener av bilder fra krigen. Jeg har vært i kontakt med Riksarkivet, Forsvaret, Forsvarets Medie Senter, veteraner og folk som tjenestegjorde under Helge. Jeg har også vært på flymuseet i Bodø, Flyutstillingen på Gardermoen og Forsvarsmuseet. Min innsats har til tider vært lav i mangel på motivasjon, men så har det dukket opp et bilde eller en ny historie som har gitt meg en ny piff for å fortsette.

 

Prosjektet har også samlet vår familie, og jeg har fått kontakt med famliemedlemer som jeg har kjent lite til fra før. Familien har stillt opp med historier og bilder som vi aldri har hørt om tidligere. Disse er nå alle samlet på denne siden. Helges minneside kommer jeg aldri til å bli ferdig med, men den vil være levende da det vil komme nye artikler og bilder etterhvert som tiden går.

 

Jeg håper at dere har hatt en flott stund når dere har lest igjennom Helges liv, og takk for at dere tok dere tid til å gjøre det.

 

bottom of page